eTwinning Kırmızı Zil

Kırmızı Zil

Fiilen veya zihnen bir işle meşgul olurken dikkati toparlayıp işe tam konsantre olamama durumuna dikkat dağınıklığı denir. Dikkat eksikliği; dürtüsel davranışlar, otokontrol bozuklukları ve ek olarak hiperaktivite ile kendini gösterir. Dikkat eksikliği varlığında en sık görülen belirti, çocuklarda okul başarısında düşüklüktür. Çocuk derse konsantre olamaz, dikkatini bir süre toplayabilse bile dikkatini koruma noktasında sıkıntı ve güçlük yaşar. Genellikle hayallere dalma, anlatılanları dinlememe, kendi dünyasına kapanma şeklinde olmaktadır.Proje bu anlamda yaşanan sorunları ele alıp eğlenceli etkinlikler ile çözüm odaklı yürütülecektir. Çocuğun yaptığı eylemlerin yaramazlıktan değil bir rahatsızlıktan kaynaklandığı göz önünde tutularak çalışmalar planlanacaktır.

Çocuklarda bir işi yaparken sabırsızlık, aniden arkadaşlarının elinden oyuncaklarını alma, oyun sırasında sırayı beklememe, çok ve uygun olmayan yerlerde konuşma, karşısındaki konuşurken sürekli sözünü kesme, bağırma ve gülme şeklinde kendini gösterebilen bu sorun aynı zamanda kendini tehlikeye atacak davranışlar şeklinde de görülmektedir.Bu durum sadece okulda değil, günlük yaşantıda da sorunlar yaşanmasına sebep olur. Dikkat eksikliği sorunu yaşayan öğrencilerin ödev yapmada da zorlukları vardır. İhtiyaçlara cevap verecek şekilde planlanan etkinlikler ile dikkat dağınıklığı yaşayan çocukların akademik başarılarının artırılmasının yanı sıra sosyal anlamda da mutlu olmaları hedeflenmektedir.Aileler ile süreçte iletişim halinde olarak onların da doğru yönlendirilmeleri de sağlanacaktır.Eğlenceli etkinlikler ile sınıf ortamı zenginleştirilerek aktif öğrenme sağlanacaktır.Okul çalışmalarına ek olarak evde yapılacak uygulamalar hakkında veli bilgi düzeyi artırılacaktır.

30-12-202130-12-202130-12-202130-12-2021